Opdateres senere.

Før Covid-19 så dagligdagen sådan ud.

Når Varmestuen åbner kl. 7.15, står der ofte allerede et par brugere og venter på at komme ind. De umiddelbare behov på dette tidspunkt kan være meget forskellige. Nogle har brug for at få et par timer på øjet, og de finder hurtigt sofaen med en besked om, at de gerne vil vækkes på et bestemt klokkeslæt, så dages aftaler kan blive overholdt. Andre er sultne og går i gang med at riste brød og vil gerne købe kaffe, ost, æg m.m. Har man ingen penge, står der havregryn, mælk, brød, smør, te og marmelade fremme.. Et par af brugerne ynder at starte dagen med at orientere sig på internettet, eller at spille et spil på en af de 2 computere, der står til brugernes rådighed For det meste er der en rolig og hyggelig stemning disse morgener, hvor der snakkes, soves, læses avis og spises morgenmad, mens morgen bliver til dag.

Kl. 8 er alle medarbejdere og frivillige mødt, og der har allerede været udskiftning i brugergruppen. Nogle aflægger korte besøg, mens andre opholder sig i Varmestuen det meste af åbningstiden. I den lille TV-stue kan det være rart at sidde alene eller sammen med et par stykker og se lidt morgen-tv, og her kan man også tage sig en lille lur, mens fjernsynet kører.

Formiddagen kan bl.a. bruges til at få lidt styr på sine ejendele, og nogle går i gang med at vaske tøj, og når tøjet er vasket og tørret, skal det lægges sammen. Mangler man tøj, kan man få suppleret op fra et tøjdepot med genbrugstøj, og inden denne proces er der en del brugere, der benytter sig af muligheden for at få et bad.

I løbet af dagen har brugerne ofte flere gøremål, som de gerne vil have hjælp til eller vejledning i. Det kan være, at de har behov for at få hjælp til at formidle en god kontakt til en offentlig instans – måske er der noget, som er kørt i hårdknude for dem, eller noget, de bare er lidt usikre på. Nogle får tanket taletid på mobilen, og der skal tjekkes om der er kommet breve til dem, med posten.

Har man brug for det, er der mulighed for at få byttet sine brugte kanyler, og man kan også købe rene kanylesæt.

Fra morgenstunden bliver dagens middag drøftet og op af formiddagen sreder duften fra køkkenet sig i Varmestuen. Fra kl. 12 kan man så købe et måltid varmt mad for 17 kr, og det er der som regel mange, der benytter sig af. Efter middagen er der gerne mange rosende ord til dagens kok, og mange slår et sving forbi køkkendøren med et “Tak for mad”.

Om onsdagen er den varme mad skiftet ud med håndmadder til 6 kr. stykket, på grund af fællesspisningen om aftenen

Indtil Varmestuen lukker kl. 13.30 er medarbejdere og frivillige til stede i Varmestuen, køkkenet og på kontoret, og det er altid muligt for brugerne at få en samtale – om stort og småt.

Fredag er der tilbud om fodpleje, se mere om Kirkens Korshærs fodpleje